iStock Хората търсят усилено имоти заради Covid кризата. Търсят се по-големи жилища

...
iStock
Хората търсят усилено имоти заради Covid кризата. Търсят се по-големи жилища
Коментари Харесай

Кредитен консултант: Имотният пазар е доста активен, но остава рисков!

 iStock " Хората търсят усилено имоти поради Covid рецесията. Търсят се по-големи жилища и къщи до огромните градове, тъй че пазарът леко прегря. Пазарът е много деен, само че към момента не е рисков. От друга страна имаме и нулеви лихви по депозитите и по-висока инфлация, което също е стимул хората да желаят да влагат в недвижимо имущество ", каза пред БНР Тихомир Тошев, ръководител на Асоциацията на кредитните консултанти.

" 8 до 10 на 100 е растежът на цените на парцели в огромните градове, тъй като скочиха и цените на строителните материали. За момента и хората, и бизнесът, които теглят заеми, и въпреки това и банките, не престават да са рационални и да не вършат неверни стъпки ", сподели още Тошев.

" В момента се увеличава процентът на хората, които желаят да запазят своите спестявания, поради пандемията ", разяснява тематиката и Добромир Ганев, ръководител на Националното съдружие на недвижимите парцели.

" Хората въпреки всичко, макар огромната инфлация, влагат парите си в жилища ", уточни още Ганев.

Двамата специалисти разясниха, че икономическите индикатори на България са доста положителни, като приходи и растеж на междинната работна заплата.

От Европейската централна банка посочиха тази седмица, че централните банки би трябвало да извърнат повече внимание на цените на жилищата, както от позиция на ценова непоклатимост, по този начин и от позиция на финансовата непоклатимост. Според ЕЦБ цените на жилищата в еврозоната " понастоящем са надценени по отношение на главните индикатори, което ги прави уязвими за бъдещи корекции на цените ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР